söndag 26 juli 2009

Söndag

idag har vart en jobbig dag!
först så fick ja redan på av mormor att Kerstin "farmorslada" har gått bort i natt!
hoppas verkligen hon inte har ont längre..
sen skulle Robert åka tillbaka till behandlingshemmet!
spenderade våran dag på stan med Jörgen, drog och åt kina mat å snacka lite skit, sen drog vi till charlies och drack kaffe!, sen kramades vi lite å pussades hejdå..
helgen har vart upp och ner, det är verkligen guld att han kommer hem, men oj så jobbit det är att han e så off, han blir det av sin medicin som han börjat me igen, han har ju epilepsi, och han sket i att äta dom innan, just för att han blev så trött å hängig men han började nu igen efter ett EP-anfall för några veckor sen, visst ska han äta den, men fy va jobbit det är att han inte är den samma..
men d spelar ingen roll för ja är tok kär iaf!
nästa veva han e hemma ska vi flytta alla hans saker hem till oss..
det ska bli mys å känna att han är en del av våran blivande familj å att det inte bara är mitt hus..
det ska till och me bli kul å ge han nycklar sen:)
så ska vi skaffa en liten rottis me:) senare, efter bebis blivit några månader!

Går in i vecka 28 idag med:)

Bebisen

Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram.

Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.

Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.

Du

Översta delen av din livmoder är nu c:a 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg.

Du kommer förmodligen att besöka MVC varannan vecka från och med nu, även om det varierar från landsting till landsting. Vecka 28 utförs en del viktiga tester, som t.ex. om du har graviditetsdiabetes, järn och rhesusfaktor för att se om du är Rh negativ eller positiv, och om du kommer att behöva gammaglobulin efter förlossningen för att förhindra att din kropp bildar antikroppar mot din bebis blod.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar